NOS VoetbalAangepast

Lodeweges: meer krediet verwacht

In een eerste reactie nadat bekend was geworden dat hij per direct opstapt bij Cambuur, zegt Dwight Lodeweges dat hij op "meer krediet had gerekend". Daarmee doelt de trainer op de Cambuur-supporters die hem vandaag belaagden. De fans van Cambuur zijn woedend omdat Lodeweges komend seizoen trainer wordt van aartsrivaal sc Heerenveen.

Na alle tumult eerder op de dag, toen Cambuur-supporters het stadion en het veld bestormden waardoor Lodeweges moest vluchten, besloot de trainer dinsdagavond per direct te vertrekken bij Cambuur.

Lodeweges: "We waren met iets leuks bezig. We presteerden goed. Iedereen met gezond verstand vraagt zich af: wat is hier in godsnaam gebeurd? Er is veel gebeurd vandaag. Kennelijk ben ik te veel voor sommigen. Dus heb ik besloten om direct weg te gaan."

"Sfeer zal niet veranderen"

Algemeen directeur Gerald van den Belt: "Onder de supporters is het geen populaire beslissing om naar Heerenveen te gaan. Vanmiddag en vanavond hebben we met Dwight gesproken. Hij is van mening dat er niets aan de sfeer zal veranderen als hij blijft. We hebben zijn mening geaccepteerd. Het ligt heel gevoelig."

Van den Belt: "Of de fans het voor het zeggen hebben? Nee, het gaat maar om één ding en dat is Cambuur. En het gaat hier niet om vijftig man, maar het is een breed gedragen gevoel. Het is niet meer in het belang van Cambuur om door te gaan. We hebben onderschat hoe groot de rivaliteit is tussen Cambuur en Heerenveen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl