NOS VoetbalAangepast

RvC Vitesse haalt uit naar Jordania

Merab Jordania heeft Vitesse door tomeloze ambities in groot gevaar gebracht. Dat schrijft de voorzitter van de Raad van Commissarissen bij Vitesse, Bert Roetert, in een verklaring op de website van de Arnhemse club.

In de verklaring schrijft Roetert: "Door Jordania is Vitesse dusdanig uit balans gebracht, dat bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon worden voldaan. Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in problemen gekomen."

Slechte 1 april-grap

Roetert reageert met de verklaring op de uitlatingen die Jordania vanochtend liet optekenen in De Telegraaf. Daarin zegt Jordania dat het beleid bij Vitesse bepaald wordt door Chelsea. En dat die invloed vanuit Londen zover gaat dat Vitesse geen kampioen mag worden.

De reactie van Roetert: "Dat lijkt bijna op een, zij het slechte, 1 april-grap. Worden we hier met z'n allen in de maling genomen? Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van sport."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl