NOS WielrennenAangepast

Sagan wint per ongeluk in De Panne

Peter Sagan heeft de eerste etappe in de Driedaagse De Panne-Koksijde gewonnen. De Slowaak van Cannondale was in Zottegem per ongeluk de beste van een kopgroep van elf renners. Sagan had eigenlijk zijn ploeggenoot Oscar Gatto willen laten winnen.

Op de televisiebeelden was duidelijk zichtbaar dat Sagan zich in de laatste meters inhield. Ploeggenoot Gatto stak juichend zijn armen in de lucht, in de veronderstelling dat de ploegentactiek goed had uitgepakt.

Excuses in een tweet

Op de fotofinish bleek echter dat Sagan net iets eerder over de streep was gekomen dan Gatto. In een tweet van zijn ploeg Cannondale werd Sagan later als volgt geciteerd: "Eerlijk waar, ik reed voor Oscar en wilde hem aan de zege helpen."

Sagan won in 2012 en 2013 ook al de eerste etappe van de Driedaagse. De Slowaak stapte toen steeds voortijdig af, om zich te sparen voor de Ronde van Vlaanderen. Met Gatto hoopt Cannondale voor de eindzege in de Belgische etappekoers te gaan. De Driedaagse De Panne eindigt donderdag namelijk met een individuele tijdrit over 15 kilometer, iets wat de 24-jarige Italiaanse sprinter ook aardig kan.

Niki Terpstra liet wederom zien dat het met zijn vorm wel goed zit richting de Ronde van Vlaanderen van zondag. De Noord-Hollander van Omega Pharma-QuickStep kon in de volle finale mee toen Sagan vol gas gaf. Terpstra ging vervolgens in het voorste groepje als achtste over de finish.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl