NOS NieuwsAangepast

Coentunnel vier dagen dicht

De Coentunnel gaat later dit jaar vier dagen dicht. De renovatie van de oude tunnel is bijna klaar en om de aansluitingen van de oude en de nieuwe tunnel op elkaar af te stemmen moeten ze dicht, zegt Rijkswaterstaat.

Een precieze datum van de afsluiting is nog niet bekend. Rijkswaterstaat houdt het op medio dit jaar.

Modern

In mei vorig jaar werd de Tweede Coentunnel geopend. De oude tunnel ging toen dicht voor renovatie. De tunnel is helemaal gestript en is voorzien van de modernste technieken op het gebied van licht, veiligheid en ventilatie.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat worden de veiligheidssystemen de komende maanden getest en wordt er nog gewacht op de openstellingsvergunning van de gemeente. "Zodra we precies weten wanneer de tunnel dichtgaat, zullen we de automobilisten op de hoogte brengen", aldus de woordvoerder.

Acht rijstroken

Na de heropening van de oude Coentunnel zijn er acht rijstroken beschikbaar. Op dit moment zijn dat er nog vier. De verwachting is dat er in 2020 zo'n 180.000 auto's door de tunnels zullen rijden.

Een afsluiting van vier dagen is niet uniek voor de Coentunnel. Vorig jaar ging de tunnel ook al dicht. Dat leverde toen geen grote verkeersproblemen op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl