Eerste test voor Verhaeren

Vijfenzeventig dagen is hij nu bezig als hoofdcoach van de Australische zwemmers: Jacco Verhaeren. Deze week ziet hij de eerste resultaten van zijn werk. In Brisbane zijn de kwalificaties voor de Commonwealth Games van komende zomer.

De Commonwealth Games zijn na de olympische Zomerspelen het grootste sportevenement ter wereld, waar alle landen uit het voormalige Britse gemenebest aan meedoen. Een belangrijke test dus om te zien hoe zijn zwemmers er voor staan.

Volgens Verhaeren zou de Australische wereldkampioen James Magnussen deze week in Brisbane bij de kwalificaties weleens het wereldrecord op de 100 meter vrije slag kunnen breken. Dat is nu nog in handen van de Braziliaan Cesar Cielo Filho (46,91). Die zwom zijn tijd in de (later verboden) zwempakken tijdens de wereldkampioenschappen in Rome.

Doel: kwalificatie

Maar volgens Verhaeren is Magnussen op een fantastisch niveau. In de Australische media verklaarde de Nederlander eerder deze week: "Het is lastig om het over tijden te hebben. Kwalificatie is het eerste doel. Dat lijkt misschien makkelijk, maar dat is niet zo. Misschien zwemt hij 47,10 of een 46'er. Wie weet. We gaan het zien."

Naast Magnussen heeft Verhaeren met Cate Campbell nog een belangrijk ijzer in het vuur. Campbell werd afgelopen zomer wereldkampioene op de 100 vrij, nadat ze olympisch kampioene Ranomi Kromowidjojo in een rechtstreeks gevecht versloeg.

Hoge verwachtingen

Verhaeren heeft hoge verwachtingen van het duo: "Als we die zwempakken niet hadden gehad, waren Magnussen en Campbell nu al lang wereldrecordhouder geweest op de 100 meter vrije slag, dus eigenlijk hebben we de twee virtueel snelste zwemmers ter wereld in ons team."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl