NOS NieuwsAangepast

Bijeenkomst Eindhoven om Deurne

Op een geheime plaats in Eindhoven hebben jongeren die demonstreerden tegen de juweliersvrouw uit Deurne, gesproken met een jongerenwerker en een imam. De bijeenkomst was verplaatst omdat er veel pers was bij het Eindhovense buurthuis waar de jongeren zouden samenkomen.

Toen de bijeenkomst zou beginnen, waren er twee jongeren en een imam in het jongerencentrum. Om de hoek stonden zo´n twintig jongeren die niet naar het buurthuis wilden vanwege de mediabelangstelling. Daarop besloten de organisatoren de bijeenkomst te verplaatsen.

Er is elke maandag een bijeenkomst met jongeren, maar nu was het iets drukker en werd specifiek over de overval in Deurne gesproken. Aanleiding zijn de protesten gisteravond in Deurne en zaterdagavond in Eindhoven na de vrijlating van de juweliersvrouw. Wat er vanavond precies is besproken, wordt niet bekendgemaakt.

Demonstratieverbod

In Deurne heeft de burgemeester gisteravond in een noodverordening een demonstratieverbod afgekondigd.

In de straten rond het pand van de juwelier in Deurne rijdt vanavond politie rond. Het is niet duidelijk of dat alleen bedoeld is om het verbod te handhaven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl