"Geen zaak Deurne bij noodweer"

Nabestaanden van de 20-jarige man die om het leven kwam bij de overval in Deurne, stappen niet naar de rechter als blijkt dat er sprake was van noodweer van het juweliersechtpaar. Dat zegt hun advocaat, Peter Plasman.

Volgens hem wil de familie de uitslag van het onderzoek naar de fatale overval afwachten. Zij dwingen geen vervolging af als voor honderd procent zeker blijkt dat het gaat om noodweer. "Mits dat op een goede en overtuigende wijze wordt vastgesteld", zegt Plasman.

Zaterdag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de handelwijze van het juwelierspaar lijkt op zelfverdediging. Dezelfde avond noemde Plasman die uitspraak stellig en zeer opmerkelijk.

Verdriet

De moeder van het 20-jarige slachtoffer is erg verdrietig over wat er is gebeurd. "Dat lijkt me vanzelfsprekend", zegt Plasman. "In al die verdrietigheid vind ik het opvallend hoe zij tegen deze zaak aankijkt."

Volgens hem vindt de familie het voor alle betrokkenen in de zaak een groot drama.

De advocaat zegt dat de familie wil weten hoe hun zoon en broer is overleden. "Daarnaast hebben ze aangegeven dat ze willen dat de zaak volgens de juridisch juiste procedure wordt afgehandeld."

Identiteit

De identiteit van het andere slachtoffer is nog niet bekend. Mogelijk was de man illegaal in Nederland.

Plasman laat weten dat ook hij niet weet wie de man is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl