NOS SportAangepast

Cricketers verrassen Engeland

De Nederlandse cricketploeg heeft op het WK twenty20 in Bangladesh een sensationele zege op Engeland behaald. In Chittagong won de ploeg van Anton Roux met 45 runs.

Engeland won de toss, verkoos te fielden en hield Nederland op een redelijk bescheiden totaal van 133 runs. Wesley Barresi (48 runs) en Stephan Myburgh (39 runs) legden battend een stevige basis, maar daarna kwam er zand in de Oranje-machine.

Het target leek voor Engeland eenvoudig haalbaar, maar het liep heel anders. Al na ruim acht overs waren de Britten vier wickets kwijt, met nog maar 32 runs op het scorebord.

Die zwakke start bleek niet meer op te halen. Voor een beschamend totaal van 88 runs gingen de Engelsen in de achttiende over all out. Logan van Beek en Barresi namen beiden drie wickets en richtten daarmee de meeste schade aan.

"Mooie afsluiter"

Zowel Engeland als Nederland, dat in de 'Super 10' eerder van Sri Lanka, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland had verloren, had al geen kans meer op het bereiken van de halve finales op het WK. Captain Peter Borren reageerde niettemin opgetogen. "Een heel mooie afsluiter van dit toernooi. Ik ben bijzonder trots."

Uniek was de overwinning op Engeland overigens niet. In 2009 wist Nederland de cricketnatie bij uitstek al eens te verrassen op het heilige gras van het Londense Lord's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl