NOS NieuwsAangepast

Rusland: Krim aantrekkelijk maken

Rusland wil de Krim zo aantrekkelijk mogelijk maken voor investeerders. Zij hoeven minder belasting te betalen dan elders in Rusland en de bureaucratie wordt zo ver mogelijk teruggedrongen. Daarvoor wordt een speciale economische zone in het leven geroepen.

Dat heeft de Russische premier Medvedev gezegd tijdens een bezoek aan het schiereiland. Het is voor het eerst dat hij in het gebied is sinds de annexatie van de Krim eerder deze maand door Rusland.

Pensioenen

"Het is onze bedoeling de Krim zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor investeerders, zodat de regio zelf voor voldoende inkomsten kan zorgen", zei Medvedev.

De Russische premier kondigde verder aan dat de pensioenen voor de inwoners van de Krim de komende maanden geleidelijk omhoog zullen gaan, tot het niveau zoals elders in Rusland. Ook wil Rusland gaan investeren in wegen en andere infrastructuur op de Krim.

Forse kritiek

Het bezoek van Medvedev aan de regio komt kort na besprekingen tussen minister Lavrov en de Amerikaanse minister Kerry over de crisis in Oekraïne. Dat overleg heeft niets opgeleverd.

De annexatie van de Krim door Rusland heeft tot forse kritiek geleid van met name westerse landen. Die vinden dat er geen besluit over het schiereiland kan worden genomen zonder betrokkenheid van de Oekraïense regering in Kiev.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl