NOS SportAangepast

Djokovic troeft Nadal af in Miami

Novak Djokovic heeft voor de vierde keer het Masters-toernooi in Miami op zijn naam gebracht. De Serviër versloeg zijn Spaanse rivaal Rafael Nadal in twee sets: 6-3, 6-3.

Djokovic was in de veertigste ontmoeting tussen de twee (22-18 voor Nadal) verreweg de meest constante speler. Vooral in de eerste set speelde Nadal slordig en sloeg hij opvallend veel returns buiten de lijnen. Djokovic benutte op 3-2 zijn eerste breakkans en haalde met gevarieerd spel de eerste set binnen.

Onnodige fouten Nadal

Nadal, die drie keer eerder de eindstrijd op Key Biscayne bereikte, maar nooit won, was daarna niet in staat de partij te keren. De mondiale nummer één bleef te veel onnodige fouten produceren, mede afgedwongen door het sterke spel van Djokovic.

De nummer twee van de wereld brak Nadal direct in de openingsgame van de tweede set en kwam vervolgens niet meer in de problemen.

Het betekende voor Djokovic zijn derde opeenvolgende zege op Nadal, die in de finale van de US Open 2013 voor het laatst zegevierde.

Weer 'Indian Wells-Miami-dubbel'

Djokovic won tevens voor de tweede keer de 'Indian Wells-Miami-dubbel'. Ook in 2011 was hij de sterkste op beide toernooien. Roger Federer is de enige andere speler die de twee Masters-toernooien achter elkaar wist te winnen, in 2005 en 2006.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl