NOS SportAangepast

Flames eisen basketbalbeker op

De basketballers van GasTerra Flames hebben na 2005 en 2011 voor de derde keer de nationale beker veroverd. In de finale in Zwolle werd ZZ Leiden geklopt met 79-71.

De Groningers startten voortvarend, maar landskampioen Leiden kwam van 15-6 snel terug en nam zelfs heel even de leiding over. Bij rust hadden de Flames de marge weer hersteld: 47-36.

Het gaatje werd een kloof van twintig punten, waarmee het duel gespeeld leek. De Leidenaren rechtten opnieuw de rug, brachten de spanning nog terug (70-63), maar verder lieten de Groningers het in de laatste minuten niet meer komen.

Tweede nederlaag

Cashmere Wright was met negentien punten de topscorer van de Flames. Jason Dourisseau (elf) en Dan Coleman (tien) haalden ook de dubbele cijfers. Leiden was voor de productie zeer afhankelijk van DeJuan Wright, die 28 punten op het scorebord bracht. Hij was onder meer goed voor vijf driepunters.

Het was voor Leiden de tweede nederlaag in korte tijd tegen de Flames. Donderdag draaide de competitiewedstrijd voor de landskampioen zelfs op een vernedering uit: 90-56.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl