Frasers ADO blijft ongeslagen

ADO Den Haag is ook in zijn zevende duel onder trainer Henk Fraser ongeslagen gebleven. De ploeg hield in eigen huis bekerfinalist PEC Zwolle op 1-1.

ADO nam voor eigen publiek direct het initiatief en zorgde ook voor het eerste gevaar. Toch was het Zwolle dat na twintig minuten op voorsprong kwam. ADO-doelman Gino Coutinho zat mis bij een hoekschop, waarna Maikel van der Werff probleemloos raak kon koppen.

Danny Bakker had de thuisploeg twee minuten later al langszij kunnen schieten, maar hij faalde oog in oog met doelman Kevin Begois, de vervanger van de met liesklachten kampende Diederik Boer. Den Haag had het daarna even lastig en kwam goed weg bij een kansje voor Stef Nijland.

Pegel Alberg

Na een half uur zette ADO weer aan en werd het gevaarlijk via kopballen van Mike van Duinen, Tom Beugelsdijk en Vito Wormgoor. Op slag van rust was het toch raak voor Den Haag. Roland Alberg nam de bal op zijn borst aan en liet Begois kansloos met een prachtige pegel vanaf zo'n 25 meter.

Het optreden van Begois bleef beperkt tot slechts één helft, want door een enkelblessure moest hij vervangen worden door Leon ter Wielen. De nieuwe doelman kon direct aan de bak, want ADO zette flink aan.

Duel bloedt dood

Zwolle kwam het Haagse offensief echter schadevrij door en kon na een uur weer aan aanvallen denken. Dat leverde een kansje voor Guyon Fernandez op, maar de spits miste. De wedstrijd bloedde daarna totaal dood en was lange tijd het aanzien niet waard.

Pas in de slotfase werd het weer leuk. Beide ploegen zochten de aanval en het regende opeens grote kansen. Fernandez en de invallers Fred Benson, Michiel Kramer en Yanic Wildschut wisten de winnende treffer echter niet te maken.