NOS NieuwsAangepast

Terlouw op verkiezingslijst in België

Oud-minister en kinderboekenschrijver Jan Terlouw doet mee als kandidaat aan de Europese verkiezingen op 25 mei. Hij is lijstduwer voor de Vlaamse liberale partij Open VLD.

De kandidatuur van Terlouw (D66) is puur symbolisch, zegt hij. "De kans is heel klein dat ik daadwerkelijk word gekozen. Maar als dat toch gebeurt, is er geen haar op mijn hoofd die erover denkt om naar Brussel te gaan."

Europese gedachtegoed

De schrijver van Koning van Katoren werd door lijsttrekker Guy Verhofstadt gevraagd om zich kandidaat te stellen. "Met Jan Terlouw hebben we een echte Europese lijst gemaakt", zegt Verhofstadt. "In Europa is het niet jouw nationaliteit die van belang is, maar de politiek die je wilt voeren. Terlouw brengt bakken ervaring mee uit Den Haag als voormalig partijleider, vicepremier en minister van Economie."

Terlouw vindt het zelf wel leuk dat hij op een Belgische lijst staat. Het past volgens hem goed bij het Europese gedachtegoed. "Ik ben het niet op elk punt eens met de Open VLD, maar de visie op Europa deel ik wel."

Terlouws partij D66 zit in het Europese parlement in dezelfde fractie als de Belgische Open VLD.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl