Hattrick Reus zit Stevens dwars

Borussia Dortmund heeft in de strijd om de tweede plaats een benauwde 3-2 zege bij het VfB Stuttgart van Huub Stevens geboekt. De formatie van Jürgen Klopp repareerde een 2-0 achterstand.

Stuttgart beleefde een droomstart en stond na negentien minuten comfortabel op 2-0 door goals van Christian Gentner en Martin Harnik. Nog voor de pauze was het Marco Reus die de geel-zwarte comeback inleidde op aangeven van Jonas Hoffman.

Rood Stuttgart

In de tweede helft keerde de wedstrijd. Dortmund kwam langszij door een benutte strafschop van Reus. Even daarvoor was Robert Lewandowski in de zestien onderuit gehaald door Georg Niemeier, die hiervoor de rode kaart zag.

Met tien man was er voor Stuttgart geen houden aan. Dortmund creëerde kans op kans en het was wederom Reus die in de slotfase beslissend was door een vloeiende aanval met een geplaatst schot fraai af te ronden. Daarna kwam de zege voor Dortmund niet meer in gevaar.

Dortmund blijft door de zege tweede in de Bundesliga met 55 punten. Schalke won vrijdag met 2-0 van Hertha BSC en staat derde met 54 punten. Stuttgart is voorlaatste met 24 punten, twee meer dan hekkensluiter Eintracht Braunschweig.

Bayern nog in feeststemming

Kersverse landskampioen Bayern München was op eigen veld tegen Hoffenheim nog in een feeststemming (3-3). In een doelpuntrijke eerste helft waren Claudio Pizarro (twee keer) en Xherdan Shaqiri trefzeker voor Bayern, terwijl Anthony Modeste en Sejad Salihovic voor Hoffenheim scoorden.

Roberto Firmino maakte er in het slotkwartier 3-3, na slordig verdedigen aan de kant van Bayern. Arjen Robben viel bij de thuisclub een kwartier voor tijd in.