NOS SportAangepast

Topcontracten in honkbal VS

De Venezolaan Miguel Cabrera en de Amerikaan Mike Trout, die gezien worden als de beste twee spelers in de Major League Baseball, hebben beiden een nieuw topcontract getekend bij respectievelijk Detroit Tigers en Los Angeles Angels.

De 30-jarige Cabrera, die als eerste en derde honkman uit de voeten kan, heeft zijn nog twee jaar doorlopende contract verlengd tot en met 2023 en verdient in die periode ruim 212 miljoen euro, een record in de geschiedenis van de MLB.

Prijzen

Cabrera begon in 2003 zijn loopbaan bij Florida Marlins en won met die club de World Series. In 2008 maakte hij de overstap naar Detroit Tigers.

De Venezolaan werd al acht keer gekozen in het All Star Team en was in 2012 de MVP van de American League. In dat jaar won Cabrera de 'triple crown' in batting in de AL: hij was de beste slagman, sloeg de meeste home runs én de meeste punten binnen.

Ervaren jongeling

De nog maar 22-jarige Trout is buitenvelder bij de Angels, werd al twee keer in het All Star Team gekozen en scoorde de afgelopen twee seizoenen de meeste punten in de American League. Hij heeft zijn contract verlengd tot 2021. Trout ontvangt voor zijn nieuwe zesjarige verbintenis ruim 105 miljoen euro en is na afloop daarvan transfervrij (free agent).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl