NOS NieuwsAangepast

Krol op lijst Euro-verkiezingen

Henk Krol staat op de lijst van 50Plus bij de Europese verkiezingen. In Hilversum gaf het partijcongres hem een plaats als lijstduwer. Krol vertrok in oktober als partijleider en Tweede Kamerlid na ophef over het niet afdragen van pensioenpremies voor zijn werknemers bij de Gaykrant.

Op het congres benadrukte scheidend partijvoorzitter Nagel dat Krol geen strafbare feiten heeft gepleegd en dat de curator na het faillissement van de Gaykrant geen onbehoorlijk bestuur heeft vastgesteld. Volgens Nagel kan Krol in de toekomst ook weer kandidaat zijn voor de Tweede Kamer, maar is een tussentijdse wissel niet aan de orde. Overigens werd Krol vorige week ook gekozen in de gemeenteraad van Eindhoven. Hij komt in de raad voor de partij Ouderen Appèl.

Struijlaard

Het congres benoemde verder John Struijlaard tot nieuwe voorzitter. Hij volgt Nagel op, die sinds november vorig jaar het voorzitterschap waarnam. Nagel zit ook voor 50Plus in de Eerste Kamer.

De nieuwe voorzitter Struijlaard was al vice-voorzitter. Ook is hij fractievoorzitter van 50Plus in Provinciale Staten van Zuid-Holland. Eerder was hij betrokken bij Leefbaar Rotterdam.

Pensioenen

De leden van 50Plus stelden ook het programma voor de Europese verkiezingen vast. Lijsttrekker Manders, die al eerder was gekozen, benadrukte het belang van de bescherming van pensioenen voor ouderen en hij vindt dat Brussel zich niet met de Nederlandse pensioenen moet bemoeien. Ook moet er meer gebeuren om de werkloosheid onder ouderen te verminderen.

De fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Klein, kondigde over dat laatste een actieplan aan. Volgens hem staan te veel 50-plussers aan de kant en moet het kabinet daar veel meer aan doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl