NOS SportAangepast

Hanyu wint ook WK kunstrijden

Yuzuru Hanyu heeft na de olympische titel ook de wereldtitel in de wacht gesleept. De Japanner bleef in Saitama zijn landgenoot Tatsuki Machida en de Spanjaard Javier Fernández voor.

In de met 18.000 fans volgepakte Super Arena was het verschil tussen de beide Japanners minimaal: 282,59 om 282,26 punten.

Machida, slechts vijfde in Sotsji, had na de korte kür nog verrassend de leiding. Hanyu viel bij een viervoudige spot en werd slechts derde.

Met een nagenoeg vlekkeloze vrije oefening zette hij de zaken toch nog recht. Op de klanken van 'Romeo en Julia' opende hij met een viervuidge saltsjov, gevlogd door een viervoudige spot. Zijn enige aftrek kwam door een deels mislukte drievoudige flip. Een vijfvoudige combinatie van sprongen leverde bonuspunten op.

De Rus Aleksei Jagoedin was in 2002 de laatste die in hetzelfde jaar zowel de olympische als de wereldtitel pakte. Hanyu volgt drievoudig wereldkampioen Patrick Chan op. De Canadees besloot na zijn zilveren medaille in Sotsji niet te starten in Saitama.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl