Weer bestorming Melilla

Opnieuw hebben honderden immigranten een poging gedaan om de Spaanse enclave Melilla binnen te komen. Zo'n tien immigranten zouden daarin zijn geslaagd.

Een groep van zo'n 400 asielzoekers probeerde eerst de hekken bij de grens te beklimmen, maar werd onderschept door Marokkaanse en Spaanse agenten.

Daarna verspreidden de immigranten zich in kleinere groepen. Een tiental slaagde erin om op de hekken te klimmen en daar te blijven zitten. Spaanse media melden dat die groep nu in Melilla is.

Hekken

De Spaanse minister van Binnenlandse Zaken kondigde onlangs aan dat de hekken langs de grens binnenkort worden opgeknapt. Ze zouden aan de bovenkant op veel plekken zo beschadigd zijn, dat immigranten erop kunnen zitten, en daarna naar Spaans grondgebied kunnen springen.

Spanje wil de grensbarrières bij de enclaves Melilla en Ceuta versterken. Eerder deze maand vroeg de minister om hulp bij Europa. Hij zei dat het om Europese grenzen gaat en wil daarom 45 miljoen euro van Brussel. Met dat geld moeten ook de opvangcentra worden uitgebreid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl