NOS SportAangepast

"Nederlandse roeien onder druk"

Ondanks de successen van vorig seizoen heeft de Nederlandse roeibond dit jaar niet veel geld te besteden. Sportkoepel NOC*NSF heeft een paar ton minder vrijgemaakt voor de KNRB.

Technisch directeur Hessel Evertse probeert de positieve sfeer van vorig seizoen vast te houden. Op de Europese kampioenschappen in Sevilla werden veel medailles behaald en tijdens de WK in Korea was het goud voor het kwartet Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Mechiel Versluis en Robert Lücken het grootste succes van het seizoen.

"Gefrustreerd"

"Natuurlijk ben ik ook gefrustreerd als er bezuinigingen zijn in de sport", zegt Evertse, die uitlegt waar het probleem vooral ligt. "Ik vind het een slechte zaak dat op alle sporten evenveel wordt bezuinigd. Dat betekent dus dat de sporten die veel krijgen, zoals roeien en zeilen, ook ineens meer door de bezuinigingen worden getroffen. Het Nederlandse roeien staat flink onder druk."

Ook dit seizoen worden er weer successen verwacht en dat moet dus met een kleiner budget gebeuren. Roeier Roel Braas blijft nuchter. "Er is een bepaald budget en dat is niet veel. Dus wordt er van iedereen verwacht dat je je eigen boodschappen doet. Meer geld is er niet. Het is wat het is."

"Ik denk gewoon dat het simpel is. Je hebt een boot, je hebt een trainingsruimte en je moet gewoon hard trainen. Of het nou een miljoen meer of minder is, uiteindelijk moet het uit je eigen motivatie komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl