NOS SportAangepast

Rosberg jr. kan senior evenaren

Nico Rosberg kan zondag op het circuit van Sepang zijn vader Keke evenaren in de Formule 1. Als de Duitser de grand prix van Maleisië wint, komt hij op vijf zeges in de koningsklasse. Evenveel als zijn vader Keke behaalde in zijn carrière.

Wereldtitel ontbreekt

Zoon Nico kan echter nog niet tippen aan het grootste succes van zijn vader en dat was de wereldtitel in 1982. Maar dat hoeft niet lang meer te duren, denkt Formule 1-commentator Louis Dekker: "Nooit eerder kwam Nico Rosberg zelfs in de buurt van de wereldtitel. Dit jaar schat ik zijn kansen in op vijftig procent." Op de vraag welke Rosberg een betere coureur is, begint Dekker te twijfelen. "Het tijdsverschil is te groot. Bovendien had Keke in zijn periode bij Williams de leidende rol. Nico is bij Mercedes de tweede man achter Lewis Hamilton."

De Duitser (Nico Rosberg heeft de nationaliteit overgenomen van zijn moeder) wordt niet wild van de vergelijkingen met zijn Finse vader: "Ik vind het best interessant om te weten en te lezen, maar ik houd me verder niet al te veel bezig met die vergelijking met mijn vader. Ik ben trots op wat hij heeft gepresteerd, maar ik ben toch vooral bezig met mijn eigen werk", zei de Duitser in aanloop naar de grand prix van Maleisië.

Concurrentie Hamilton

Ondanks zijn positie als nummer twee doet Rosberg weinig onder voor Hamilton, zegt Dekker: "Hamilton is sneller en expolosiever, maar ook veel wilder. Roberg is een degelijke coureur. Hij maakt zelden fouten. Noem het kleurloos, maar het kan ook in zijn voordeel werken. Bovendien is hij de enige coureur ooit die Michael Schumacher helemaal aan gort heeft gereden. Hij moet wel wat constanter worden. Dan kan hij ver komen en meer prijzen pakken dan zijn vader."

De coureur van Mercedes won eerder deze maand met overmacht de openingsrace in Melbourne. "Ik ben optimistisch. Er is zeker een grote kans dat ik weer win."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl