NOS NieuwsAangepast

Obama ontmoet paus in Vaticaan

President Obama heeft in het Vaticaan een ontmoeting gehad met paus Franciscus. Het was de eerste keer dat de Amerikaanse president en de nieuwe leider van de katholieke kerk met elkaar praatten.

Obama noemde het een eer dat hij bij Franciscus op audiëntie mocht komen en prees hem als morele autoriteit. "Ik bewonder u zeer. Bedankt dat u mij ontvangt", zei Obama.

De president en de kerkleider spraken een klein uur met elkaar. Over de inhoud van hun gesprek is nog niets bekend. In een interview met de krant Corriere della Sera had Obama het vooraf over de ongelijke inkomensverdeling in de wereld. Dat is ook een punt waar Franciscus tegen strijdt.

Het was Obama's tweede bezoek aan het Vaticaan. In 2009, toen hij net president was, ontmoette hij paus Benedictus XVI. Die trad een jaar geleden af omdat hij zich te zwak voelde voor het pausschap.

Colosseum

Obama kwam gisteravond aan in Rome. Later spreekt Obama nog met president Napolitano en de kersverse premier Renzi. Ook brengt hij een bezoek aan het Colosseum.

Het is de vierde en laatste dag van Obama's reis door Europa. Maandag en dinsdag was hij in Nederland voor de nucleaire top en een bezoek aan het Rijksmuseum. Gisteren deed de president België aan; morgen reist hij door naar Saudi-Arabië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl