NOS NieuwsAangepast

Ook hertelling in Wassenaar

Wassenaar gaat als elfde gemeente alle stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen hertellen. Dat heeft de gemeenteraad de afgelopen avond besloten.

De verkiezingsavond verliep niet geheel vlekkeloos in Wassenaar. De gemeente maakte vorige week als laatste de uitslag bekend, omdat een stembureau vertraging had opgelopen bij het tellen en er softwareproblemen waren bij het invoeren van de gegevens.

Omdat de verschillen bij de verdeling van een restzetel bovendien ook nog heel klein zijn, werd besloten tot de hertelling.

Uitgesteld

Vanwege de hertelling is het afscheid van de oude gemeenteraad, die donderdagavond voor het laatste bijeen had moeten zijn, uitgesteld. Drie vertrekkende leden die daarbij zouden worden onderscheiden, worden op een later moment geëerd.

De stemmen worden de aankomende ochtend om 10.00 uur in het openbaar herteld op het Raadshuis. Veertig ambtenaren voeren de hertelling uit onder toezicht van de gemeenteraad.

Verschuivingen

De hertellingen in andere gemeenten leidden soms tot verschuivingen. Zo ging in Aalburg een zetel van de ene lokale partij naar de andere. Dat gebeurde ook in Boxtel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl