NOS SchaatsenAangepast

Kopzorgen bij Kramer en Kemkers

Op de dag dat Sven Kramer zich opnieuw in het ziekenhuis meldde, nam hij ook afscheid van zijn sponsor TVM. En misschien ook wel van zijn coach en ploeggenoten. "In de loop van de komende dagen zal daar misschien wat meer over bekend worden."

Kramer meldde zich pas laat op het afscheidsfeest van TVM, de sponsor die de ploeg veertien jaar trouw bleef. Hij voelde zich na zijn eerdere operaties (6 maart en 20 maart) nog altijd niet fit. Hoofdpijn en last van de luchtwegen, luiden de klachten. "Ben vandaag weer ter controle in het ziekenhuis geweest. Al met al valt het wel mee", zwakte de drievoudig olympisch kampioen het af.

Zijn coach Gerard Kemkers liet zich eerder op de dag nog wat bezorgder uit: "Het herstel gaat niet zo voorspoedig als we wensen. Sven heeft veel pijn. Het gaat niet goed met hem." Kramer benadrukte 's avonds echter dat het niet ernstig was. Hij was blij met de timing van de ingreep, aangezien het een langere hersteltijd vergt dan aanvankelijk gedacht. "Het is nu rustig afwachten."

Uit elkaar?

Inmiddels steken de eerste geruchten over het volgende seizoen al de kop op. Kemkers zou een aanbod hebben gekregen van de Noorse schaatsbond om daar bondscoach te worden. De coach wilde het echter nog niet over de toekomst hebben, "omdat ik er echt nog niet mee bezig ben".

Kramer ging wel heel even in op 'het leven na TVM'. "We hebben allemaal besloten om elkaar vrij te laten in zijn of haar keuze. Totdat we iets hebben waarvan we zeggen: hier gaan we met z'n allen mee door. Of het zou kunnen dat de ploeg uit elkaar valt? Ja, dat zou kunnen. Met wie ik dan ga werken? Geen idee."

Maar ook voor Kramer was daarmee het gesprek klaar. "Op het moment staat mijn hoofd er niet naar. Vooralsnog laat mijn gezondheid dat ook nog niet toe."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl