NOS NieuwsAangepast

Lokale censuur Twitter in Turkije

Twitter censureert een aantal tweets in Turkije. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in een blogpost. Aanleiding is de blokkade van Twitter in Turkije.

De blokkade draait om drie Twitter-accounts die Turkse politici in verband brengen met corruptie. Ook premier Erdogan en zijn zoon Bilal zouden bij de corruptie betrokken zijn.

Twee van de drie accounts zijn door Twitter gesloten, omdat ze Twitters gebruiksvoorwaarden schonden. Het derde account schond de voorwaarden niet en bleef daarom online. Daarop besloot Erdogan Twitter in heel Turkije te laten blokkeren.

Lokale censuur

Na gesprekken met de Turkse autoriteiten heeft Twitter besloten om sommige tweets onzichtbaar te maken in Turkije. Volgers krijgen daar een melding van. In andere delen van de wereld zijn de berichten wel te lezen.

Twitter benadrukt dat er geen privacygevoelige gegevens als e-mail- en ip-adressen zijn doorgespeeld aan de Turkse autoriteiten.

Rechtbank

Volgens Twitter zijn alle tweets die voor problemen zorgden niet langer zichtbaar in Turkije. Het bedrijf verwacht daarom dat de blokkade wordt opgeheven.

Mogelijk helpt ook dat een Turkse rechtbank vandaag heeft besloten dat de blokkade in elk geval tijdelijk opgeheven moet worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl