NOS SportAangepast

Vettel krijgt Laureus Award

Sebastian Vettel heeft de Laureus Award gewonnen, een prijs voor de Sportman van het Jaar. De Formule 1-coureur, die de prestigieuze trofee overhandigd kreeg in het Maleisische Kuala Lumpur, volgt Usain Bolt op.

Naast Vettel waren ook voetballer Cristiano Ronaldo, tennisser Rafael Nadal, basketballer LeBron James en atleten Mo Farah en Bolt genomineerd.

Franklin en Bayern München

Bij de vrouwen ontving de zwemster Missy Franklin de eretitel. De andere genomineerden waren skiester Tina Maze, tennisster Serena Williams, voetbalster Nadine Angerer en de atletes Shelly-Ann Fraser-Pryce en Jelena Isinbajeva.

Bayern München kreeg uit handen van Johan Cruijff de prijs voor de Ploeg van het Jaar. De Duitse formatie, die vorig jaar de landstitel, de nationale beker en de Champions League won, troefde onder meer Miami Heat, de rugbyploeg van Nieuw-Zeeland en de renstal Red Bull af.

De 'Rekordmeister', die dinsdag een nieuwe landstitel toevoegde aan de lange erelijst, is de zevende voetbalploeg die de Laureus Award wint. Ook de nationale elftallen van Frankrijk (2001), Brazilië (2003), Griekenland (2005) en Spanje (2011) en de clubteams Manchester United (2000) en Barcelona (2012) vielen die eer al eens ten deel.

Comeback voor Nadal

Rafael Nadal greep naast het predicaat Sportman van het Jaar, maar maakte in de ogen van de jury wel de Comeback van het Jaar. De Spanjaard keerde vorig jaar terug van een zware knieblessure en won tien toernooien, waaronder de grandslam-toernooien Roland Garros en US Open. Hij sloot 2013 bovendien af als nummer één van de wereld.

De Spaanse motorcoureur Marc Márquez kreeg een prijs voor de 'doorbraak van het jaar'. Op 20-jarige leeftijd veroverde hij al de wereldtitel in de MotoGP.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl