NOS SchaatsenAangepast

Noorse schaatsbond wil Kemkers

De toekomst van Gerard Kemkers ligt mogelijk in Noorwegen. De coach, die bij de WK allround na veertien jaar afscheid nam van de TVM-ploeg, is door de Noorse schaatsbond benaderd voor de functie van bondscoach.

"Ik heb met hem gesproken", zei voorzitter Rune Gerhardsen tegen het Noorse TV2. "Zowel per mail als door de telefoon. Ik ben op zoek naar het hoogst haalbare."

Kemkers zelf zegt dat er slechts informeel contact is geweest via de mail, maar dat er nog geen echt gesprek is geweest. Ook liet hij weten alle opties nog steeds open te houden.

Geen medailles in Sotsji

Het contract van de huidige bondscoach, Jarle Pedersen, loopt op 30 april af en algemeen wordt aangenomen dat zijn contract niet verlengd zal worden.

De Noorse schaatsers stelden in Sotsji ernstig teleur. De Noren keerden zonder medaille huiswaarts en oogstten bovendien veel kritiek doordat ze zich hadden afgemeld voor de tien kilometer.

Kemkers kan de derde Nederlander worden die als coach in dienst treedt bij de Noorse bond. Jan de Kok en Ingrid Paul gingen hem voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl