NOS NieuwsAangepast

PVV Eerste Kamer achter Wilders

De hele Eerste Kamer-fractie van de PVV staat achter partijleider Wilders. Dat heeft fractievoorzitter De Graaff gezegd.

Volgens De Graaff is in de fractievergadering geen wanklank gehoord over de omstreden uitspraken over Marokkanen van Wilders. De uitspraken zijn wel aan de orde geweest. De Graaff wilde verder inhoudelijk niet veel zeggen over het verloop van de discussie, maar de uitkomst is dat de fractie "schouder aan schouder de PVV-standpunten blijft uitdragen." De uitspraken van Wilders vorige week over Marokkanen waren volledig in lijn met wat de PVV al jaren zegt, aldus De Graaff.

Europese verkiezingen

De fractievoorzitter zelf moet overigens de Eerste Kamer verlaten als hij gekozen wordt in het Europees Parlement. Gisteren werd bekend dat De Graaff PVV-lijsttrekker wordt bij de Europese verkiezingen.

Hij is de opvolger van Laurence Stassen. Die trok zich zaterdag terug naar aanleiding van de uitspraken van Wilders. De Graaff noemt het vertrek van Stassen een vervelende gebeurtenis. Hij is pas door Wilders benaderd, nadat Stassen zich had teruggetrokken.

Druk

De Graaff zei ook hij heeft gehoord dat PVV-Statenleden zijn opgestapt, nadat ze onder druk zijn gezet. Ze zouden in hun gewone baan met ontslag zijn bedreigd als ze bij de PVV zouden blijven. Volgens De Graaff was dat de hoofdreden dat ze zijn vertrokken.

De PVV heeft tien zetels in de Eerste Kamer. Wie na het vertrek van de Graaff de nieuwe fractievoorzitter wordt, is nog niet bekend.

Tweede Kamer

Of er nog een verklaring komt namens de Tweede Kamerfractie van de PVV is onduidelijk. Vorige week stapten de fractieleden Van Vliet en Van Klaveren op.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl