NOS SchaatsenAangepast

Sponsor ploeg Timmer en Romme

Het schaatsteam van de coaches Marianne Timmer en Gianni Romme heeft een nieuwe sponsor gevonden. Continu, een intermediair in de bouw en industrie, volgt Liga op, dat eerder deze maand bekendmaakte uit het schaatsen te stappen.

Het bedrijf was al als subsponsor aan de ploeg verbonden en zal nu de komende vier jaar het team als hoofdsponsor steunen. "We zijn lang op zoek geweest naar een middel of sport om onze naamsbekendheid te vergroten", zegt algemeen directeur Jeroen de Bruijn in De Telegraaf.

Uitbouwen

"Al een aantal jaren zitten we tussen servet en tafellaken in, maar we willen nu door dat tafellaken heen. Als subsponsor hebben we dit seizoen kunnen aftasten wat de mogelijkheden zijn, als hoofdsponsor kunnen we dat de komende jaren verder uitbouwen."

Bij de ploeg rijden Margot Boer, winnares van twee bronzen medailles bij de Spelen in Sotsji, en Yvonne Nauta, die afgelopen weekend brons won bij de WK allround. Ook Thijsje Oenema, Janine Smit en Jorien Voorhuis rijden, tot het einde van het contract dat dit seizoen afloopt, onder contract bij Liga.

Kuipers vertrekt

Mayon Kuipers vertrekt bij de ploeg. Dat maakte de sprintster maandag bekend via Twitter. Kuipers kwam dit seizoen zes keer in de A-groep in actie bij wereldbekerwedstrijden. Haar beste prestatie was haar dertiende plaats bij de World Cup-finale in Heerenveen. Bij de NK afstanden eindigde ze als zesde.

Romme: "We hebben haar niets meer te bieden. We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Of we al nieuwe rijders op het oog hebben? Altijd, maar we hebben net een nieuw sponsorcontract afgesloten en we moeten eerst kijken wie er van de vijf overige dames blijven. Alle contracten lopen af, we moeten zien hoe de onderhandelingen lopen. Daarna kijken we pas naar nieuwe rijdsters."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl