NOS SportAangepast

Cricketers willen nog eens stunten

Na de spectaculaire zege op Ierland krijgt het WK Twenty20 een onverwacht vervolg voor de Nederlandse cricketers. Sri Lanka is vanmiddag (14.30 uur Nederlandse tijd) de eerste tegenstander in de tweede ronde van het toernooi dat in Bangladesh wordt gehouden.

In die tweede ronde, de Super 10's, stromen naast de twee poulewinnaars van de eerste ronde (Nederland en Bangladesh) de acht sterkste landen van de wereld in. Nederland zit in een poule met Sri Lanka, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Engeland.

"Kranten oranje gekleurd"

"Met die onmogelijke overwinning op Ierland hebben we de kranten oranje gekleurd, maar het WK gaat eigenlijk nu pas echt beginnen", aldus international Pieter Seelaar. "Terwijl de toplanden net gearriveerd zijn, zitten wij al middenin het toernooi. Wij moesten strijden voor een plek bij de grote jongens."

Over de kansen van Oranje is Seelaar realistisch. "We mogen al heel blij zijn dat we de Super 10's hebben gehaald en nu gaan spelen tegen de beste landen van de wereld, maar we gaan gewoon proberen om onze goede reeks voort te zetten."

"Die vorige wedstrijd levert in ieder geval veel vertrouwen op. We moeten niet naast onze schoenen gaan lopen, maar wat we tegen Ierland hebben laten zien, dat kunnen we tegen elke tegenstander. Ik hoop dus dat we nog een paar verrassingen in petto hebben."

Nog een stunt

Volgens oud-international Jeroen Smits is een tweede stunt niet uitgesloten. "Laten we het hopen. Die eerste wedstrijd is wel meteen een heel erg moeilijke. Ik denk dat Sri Lanka de halve finales gaat halen, dus vandaag verwacht ik nog geen verrassing."

"Maar ik kijk uit naar de wedstrijd tegen Engeland, dan kan het gebeuren. En ook in de duels met Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika is een stunt mogelijk, al zal niemand Nederland meer onderschatten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl