NOS SportAangepast

Spetterende MotoGP-zege Márquez

De Spaanse coureur Marc Márquez is het seizoen in de MotoGP begonnen met een prachtige overwinning. In Qatar vocht de wereldkampioen een enerverend gevecht uit met de Italiaanse veteraan Valentino Rossi.

De 21-jarige jonge hond troefde de 35-jarige oude meester in de laatste ronde af. De Spanjaard Dani Pedrosa finishte als derde.

'Hogeschool van motorsport'

"Het was hogeschool van de motorsport. De negenvoudig wereldkampioen en de jongste wereldkampioen aller tijden gunden elkaar de ruimte met als gevolg enorm veel spectaculaire inhaalacties", vertelt NOS-commentator Hans van Loozenoord.

Kampioenskandidaat Jorge Lorenzo ging al in de eerste ronde hard onderuit. De Spanjaard was vlak na de start opgerukt van de vijfde naar de eerste plaats, maar verloor de controle over zijn Yamaha. Enkele ronden later crashte de verrassende koploper Stefan Bradl op precies dezelfde plek.

Beenbreuk

Na die twee uitvalbeurten begonnen Márquez en Rossi aan hun fraaie duel, waarbij het optreden van de kopman uit het fabrieksteam van Honda opmerkelijk was. Hij was namelijk net hersteld van een breuk in zijn kuitbeen en had amper trainingskilometers gemaakt op zijn motor.

"Ik genoot ervan. Ik heb niet aan mijn blessure gedacht", zei Márquez tegen de BBC. De Spaanse wereldkampioen reed als vanouds op het randje, gunde de sluwe Rossi geen millimeter en bekroonde zijn lef met de winst.

Voor Hans van Loozenoord was het een van de mooiste races van de afgelopen jaren: "Er zijn ook veel mooie duels geweest tussen Márquez en Lorenzo, maar die waren veel harder. In Qatar ging het met meer respect voor elkaar en niet direct om de wereldtitel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl