NOS SportAangepast

Deroue tevreden na Moto3-debuut

Scott Deroue is bij zijn debuut in de Moto3 keurig als negentiende geëindigd in de grote prijs van Qatar. Deroue keek met een goed gevoel terug: "Ik houd bijna elke training een paar goede jongens achter me en ook in de race zaten er een paar goede achter me. Dus daar ben ik best wel tevreden mee."

Solide race

De 18-jarige coureur uit Nijkerkerveen had zich als achttiende gekwalificeerd voor de race, die onder kunstlicht werd verreden. Deroue reed op zijn Kalex KTM een solide race, al moest hij wel een plaatsje inleveren.

"Ik kan het heel goed vinden met de motor, ik heb weinig problemen. De blokken zijn eigenlijk allemaal hetzelfde", zegt Deroue. Hoeveel geld een team heeft, speelt volgens hem dan ook geen grote rol in het kampioenschap: "Iemand die heel goed kan rijden zal vooraan rijden, ook al heeft hij iets minder materiaal".

Twee Nederlanders

De 19-jarige Bryan Schouten, die vier keer eerder op een wildcard had deelgenomen aan een Moto3-race, werd 25ste. Voor Deroue is het bijzonder om samen met Schouten in deze klasse te rijden: "Het is al weer een paar jaar geleden dat er twee Nederlanders in het Wereldkampioenschap hebben gezeten. Dat is goed voor de Nederlandse motorsport".

De zege ging in Qatar naar Jack Miller. De 19-jarige Australische KTM-coureur, die nog nooit het podium had gehaald, had in de kwalificaties de vierde tijd neergezet. Tijdens de race hield hij de Spanjaarden Álex Márquez en Efrén Vázquez knap achter zich. De van poleposition gestarte Spanjaard Alex Rins werd vijfde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl