Verkeersmaatregelen NSS gaan in

Het verkeer in Nederland moet vanaf nu ook buiten Den Haag rekening houden met afsluitingen en vertraging door de maatregelen rond de NSS-top. Vooral weggebruikers tussen Den Haag, Amsterdam, Schiphol en Rotterdam krijgen ermee te maken. Ze moeten rekening houden met flinke verkeershinder.

De wegen worden vrijgemaakt voor het vervoer van wereldleiders naar Den Haag.

Het advies is om morgen en overmorgen dat deel van de Randstad zoveel mogelijk te mijden, zeker tijdens de spits.

Afsluiting

De A5 is helemaal dicht tussen de A9 (knooppunt Raasdorp) en de A4 (knooppunt De Hoek).

De A44 en de N44 zijn richting Den Haag dicht. Op de A4 zijn tussen Schiphol en het knooppunt Burgerveen (A44) maar twee van de vijf rijstroken open.

De afsluiting duurt tot maandagmiddag 16.00 uur en wordt opnieuw ingesteld van dinsdagmiddag 13.00 uur tot woensdagmorgen 05.00 uur.

De N14 is in beide richtingen dicht tot woensdagmorgen 05.00 uur.

Thuiswerken

De ANWB verwacht niet dat de afsluiting van de wegen vandaag al tot problemen leidt.

Voor de komende dagen hebben veel mensen al maatregelen getroffen door bijvoorbeeld vrij te nemen, thuis te werken of op een andere manier naar hun werk te gaan, zegt de ANWB. Daardoor zullen er morgen minder auto's onderweg zijn naar Den Haag.

Volgens de website Van A naar Beter zal de NSS geen enkele automobilist in de Randstad ontgaan. De NS zet in de spits langere treinen in. Reizigers naar Schiphol krijgen het advies om met de trein te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl