NOS SportAangepast

Eerste wereldtitel squash Massaro

Laura Massaro heeft in Penang (Mal) de wereldtitel squash behaald. De Britse was in de finale de 18-jarige Egyptische Nour el Sherbini, die in de halve finale topfavoriete Nicol David had verrast, met 11-7, 6-11, 11-9, 5-11, 11-9 de baas.

Massaro stond niet eerder op de hoogste WK-trede. In 2012 bereikte ze al eens de eindstrijd, maar op de Kaaimaneilanden was David destijds nog een maat te groot. De 30-jarige Massaro is ook de eerste Engelse wereldkampioene sinds Cassie Campion (1999).

"Ik was de hele dag zo nerveus en ook tijdens de wedstrijd kon ik de zenuwen maar niet van me afschudden", biechtte Massaro op. "Dit is zonder twijfel de zwaarste partij die ik ooit heb gespeeld."

Zoveel gedachten

El Sherbini haalde niet het niveau van haar partij tegen David. "Ik kon vandaag niet in mijn spel komen", zei de wereldkampioene bij de junioren. "Er gingen de hele dag zoveel gedachten door mijn hoofd dat ik me niet goed kon focussen."

De Egyptische neemt de ervaring van de verloren finale mee. Haar tijd komt nog wel. "Jammer dat ik niet heb gewonnen, maar ik kan niet echt teleurgesteld zijn. Het is ongelooflijk wat ik de afgelopen week heb meegemaakt, dit had ik van tevoren nooit gedacht. Hopelijk kan ik het in de toekomst nog net iets beter doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl