Sjarapova wint na berg matchpoints

Maria Sjarapova heeft alle zeilen moeten bijzetten om zich te plaatsen voor de vierde ronde van het WTA-toernooi in Miami. De verliezend finaliste van 2013 had liefst negen matchpoints nodig om de Tsjechische Lucie Safarova af te stoppen: 6-4, 6-7 (7), 6-2.

De als vierde geplaatste Sjarapova kende een prima start en werkte in de tweede set zelfs een 1-4 achterstand weg. Toch haperde de Siberische machine in de tiebreak. Sjarapova miste op 6-5 en 7-6 een matchpoint, waarna het publiek op Key Biscayne zich mocht verheugen op een derde set.

De moegestreden Safarova bleef daarna knokken, werkte op 2-5 nog eens zes wedstrijdpunten weg, maar kon Sjarapova niet van de overwinning afhouden.

"Dit was een dag waarop ik veel kansen kreeg, maar ze bleef ongelooflijke winners slaan, vooral in de laatste game", zwaaide Sjarapova lof toe naar haar tegenstandster. "Ik ben blij dat ik de partij eruit heb weten te trekken."