NOS SportAangepast

Sydney loopt uit voor MLB-opening

Het Major League Baseball-seizoen is dit weekeinde onder grote belangstelling van de Australische honkbalfans in Sydney van start gegaan. Voor zo'n 80.000 toeschouwers (over twee wedstrijden) wonnen de Los Angeles Dodgers beide duels bij de opening van de Amerikaanse competitie.

Voor het bijzondere bezoek van LA Dodgers en tegenstander Arizona Diamondbacks was de Sydney Cricket Ground tijdelijk omgetoverd in een honkbalstadion. Even leek regen het feest te versjteren, maar na een kwartier vertraging werd dan toch de eerste bal van het seizoen geworpen.

Werper Clayton Kershaw, die onlangs een luctratief contract tekende in Los Angeles, was zaterdagavond de grote man bij de Dodgers. De Nederlandse reliever Kenley Jansen bracht de 3-1 overwinning over de streep. Op zondag wonnen de Dodgers ook de tweede ontmoeting (7-5), weer met Jansen als slotwerper.

"Great trip"

Ondanks het dubbele verlies van zijn team, was coach Kirk Gibson te spreken over het bezoek aan Australië. "Het was een geweldige reis. We hebben veel fans hier, helaas hebben we ze geen overwinning kunnen geven."

Op 31 maart beginnen ook de andere ploegen in de MLB aan het seizoen, dat verder in eigen land gespeeld wordt.

Ook in Nederland zijn er plannen om de MLB binnen te halen. In Hoofddorp wordt een stadion gebouwd waar men volgend jaar Amerikaanse teams hoopt te zien schitteren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl