PSV boekt achtste zege op rij

PSV heeft in de eredivisie zijn achtste zege op rij geboekt. De club uit Eindhoven was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Roda JC.

De Limburgers hadden dit seizoen in Kerkrade zowel voor de competitie als de beker van PSV gewonnen en ook ditmaal maakten ze het de ploeg van coach Phillip Cocu lastig. Een derde zege zat er echter niet in.

Sterke start PSV

Voor PSV was er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. De ploeg was oppermachtig in het eerste halfuur, maar uit de vele kansen wist alleen Jürgen Locadia het net te vinden. Met name Bryan Ruiz, Santiago Arias en smaakmaker Memphis Depay, die vanwege een barstje in een oogkas met een masker op speelde, hadden de score verder op moeten voeren.

Gaandeweg de eerste helft liet Roda JC zich iets vaker op de helft van PSV zien en nadat Mark-Jan Fledderus een goede kans om zeep geholpen had, werd het via Mitchell Paulissen alsnog 1-1. De aanvallende middenvelder kreeg de bal enigszins gelukkig voor zijn voeten en schoof knap raak. Kort daarna had Paulissen ook de 2-1 op zijn schoen, maar hij treuzelde te lang.

Ruiz en Bruma trefzeker

In de tweede helft kwam PSV maar moeizaam op gang. Het spel was slordig en Roda kwam probleemloos het eerste kwartier door. Na ruim een uur kwam de thuisploeg toch weer op voorsprong. Nadat Locadia een dot van een kans gemist had, schoot Ruiz vanuit de rebound wel raak.

Roda was in het vervolg niet bij machte iets terug te doen, waarna Jeffrey Bruma het duel definitief besliste. Uit een hoekschop van Ruiz kopte de centrale verdediger de bal via de grond raak.

Van de zeven voorgaande overwinningen was er pas één met twee doelpunten verschil. Zes keer werd er met de kleinst mogelijke marge gewonnen.