NOS NieuwsAangepast

Maatregelen Nieuwstadt na aanslag

Nieuwstadt in Limburg neemt maatregelen naar aanleiding van twee aanslagen op de woning van een lid van motorclub Bandidos.

De burgemeester zegt dat het huis drie maanden lang onbewoond blijft en dat de bewoner op een onbekende plek wordt ondergebracht.

Noodverordening

Tot volgend weekend geldt er een noodverordening in de buurt. De straat wordt komende week permanent bewaakt, er komt een parkeerverbod en mensen kunnen worden gefouilleerd.

Volgend weekend maakt de gemeente een nieuwe dreigingsanalyse, om te kijken of deze maatregelen nog steeds nodig zijn.

Bijeenkomst

Volgens burgemeester Hessels is de sfeer in Nieuwstadt, in de gemeente Echt-Susteren, gespannen. Hij hield vanmiddag een bewonersbijeenkomst om de zaak te bespreken. Hij maakte daar de maatregelen bekend.

De meeste bewoners reageerden opgelucht en zijn tevreden met de maatregelen. Wel zijn er nog steeds inwoners van Nieuwstadt die zich onveilig voelen.

Alles uit de kast

Burgemeester Hessels hield vanochtend spoedoverleg met politie en justitie. In Nieuwstadt werd vannacht rond 00.15 uur een explosief gegooid naar de woning van de leider van Bandidos, net als afgelopen zondag. Sinds vannacht patrouilleert de politie in de straat Aan de Linde.

Na de eerste aanslag waren er geen aanwijzingen dat er nog een explosief zou worden gegooid, zei Hessels op Radio 1. Daarom is de straat niet eerder beveiligd. Nu wordt alles uit de kast gehaald om de bewoners het gevoel te geven dat ze in een veilige buurt wonen, aldus Hessels.

De politie heeft nog geen idee wie er achter de aanslagen zit. Mogelijk is het de rivaliserende motorclub Hells Angels. ''Maar dat is slechts één van de scenario's'', aldus de burgemeester. Hij zegt dat de politie de zaak hoog opneemt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl