NOS SchaatsenAangepast

Sven Kramer opnieuw geopereerd

Sven Kramer heeft opnieuw een operatie ondergaan om zijn luchtwegen schoon te maken. De schaatser van TVM ging twee weken geleden ook al onder het mes, maar moest daarna een paar dagen terug naar het ziekenhuis vanwege een bacteriële infectie.

"Ik voel me nu wel redelijk, maar het zal nog wel enige tijd in beslag nemen alvorens ik weer topfit ben en dat is in alle oprechtheid een tegenvaller", liet Kramer in zijn column in De Telegraaf weten. "Normaal gesproken zit je namelijk niet een maand met de naweeën van een relatief eenvoudige ingreep te klungelen, maar het is niet anders."

Kramer besloot zich na de NK in Amsterdam te laten opereren. Hij mist daardoor dit weekeinde de WK allround in Heerenveen. "Het is nu zaak dat ik alle tijd voor mezelf neem. Het belangrijkste is dat ik half mei, wanneer zo'n beetje de voorbereidingen op het nieuwe seizoen beginnen, weer volledig de oude ben."

Nieuwe uitdagingen

Na de WK allround stopt TVM als sponsor. Kramer is de geldschieter dankbaar, maar ziet ook nieuwe mogelijkheden. "Door hun besluit te stoppen, ben ik eigenlijk voor het eerst uit mijn comfortzone gehaald. Dat is even wennen absoluut, maar het biedt tegelijkertijd ook nieuwe kansen en uitdagingen. Ik wil er sowieso over vier jaar bij de Spelen in Pyeongchang nog bij zijn en dan kan een andere omgeving best verfrissend werken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl