NOS NieuwsAangepast

VN: kannibalisme in de CAR

De situatie in de Centraal-Afrikaanse Republiek is nog steeds verschrikkelijk. Volgens Hoge Commissaris van de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Navi Pillay, zijn er gevallen van kannibalisme en worden in het land kinderen onthoofd.

Op een persconferentie in Bangui zei ze dat de grootschalige moordpartijen zoals ze in december en januari plaatsvonden weliswaar zijn gestopt, maar dat er nog steeds dagelijks mensen worden vermoord.

Onthoofding

De manier waarop dat gebeurt is volgens Pillay gruwelijk. "Dit is een land geworden waar mensen niet alleen worden vermoord, maar ze worden ook gemarteld, verminkt, verbrand en in stukken gehakt. Er zijn kinderen onthoofd, en we kennen vier gevallen waarbij de moordenaars het lichaam van hun slachtoffers hebben opgegeten."

Verder zijn er volgens Pillay steeds meer gevallen van verkrachting en seksueel geweld, vooral in vluchtelingenkampen.

Teleurstellend

Pillay vindt de reactie van de internationale gemeenschap teleurstellend. "Als de CAR niet een arm land in het hart van Afrika was zou de buitenwereld veel heftiger reageren. Hoeveel kinderen moet er onthoofd worden, hoeveel vrouwen en meisjes verkracht worden en hoeveel meer gevallen van kannibalisme moeten er nog komen voordat we er echt aandacht aan gaan besteden?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl