NOS NieuwsAangepast

Jan Kees de Jager verkent in R'dam

Oud-minister Jan Kees de Jager wordt verkenner in Rotterdam. Op verzoek van burgemeester Aboutaleb gaat de CDA'er kijken welke coalitie er mogelijk is in de stad.

De lijsttrekkers van de Rotterdamse partijen zijn vandaag op bezoek geweest bij Aboutaleb om te praten over de toekomst. Daarna werd besloten dat De Jager, zelf Rotterdammer, tien dagen krijgt voor zijn besprekingen.

Ervaring

Leefbaar Rotterdam ziet in Jan Kees de Jager "een Rotterdammer met grote bestuurlijke ervaring en met goede kennis van politieke verhoudingen en dus de persoon die nodig is om een dergelijk proces te leiden".

De Jager was van 2010 tot 2012 minister van Financiën in het eerste kabinet-Rutte.

Nederlaag PvdA

Bij de verkiezingen van gisteren leed de PvdA een forse nederlaag. De partij had veertien zetels in de raad, daar blijven slechts acht van over.

Leefbaar Rotterdam is nu de grootste partij in Rotterdam, met veertien zetels. Dat aantal is gelijk aan de uitslag in 2010.

PvdA-wethouder Karakus heeft al gezegd dat in principe eerst de winnaars van de verkiezingen moeten proberen met elkaar een coalitie te vormen. Dat zijn naast Leefbaar Rotterdam ook de SP en D66.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl