NOS NieuwsAangepast

Meerderheid veroordeelt Wilders

Een meerderheid van de Nederlanders vindt de uitspraken van Geert Wilders over Marokkanen niet kunnen, blijkt uit onderzoek van EenVandaag.

Tijdens een bijeenkomst van de PVV in Den Haag vroeg de PVV-leider gisteravond aan zijn publiek of ze meer of minder Marokkanen wilden in Nederland. De zaal scandeerde: "Minder, minder, minder."

Ruim 6 van de 10 deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel vindt Wilders' actie niet kunnen. Drie van de tien deelnemers heeft geen problemen met de uitspraken van Wilders. Onder de PVV-aanhangers is een veel hoger percentage het eens met de uitlatingen, 89 procent.

Inhoud

De ondervraagden hebben vooral problemen met de manier waarop Wilders zijn uitspraken deed. 43 procent is het inhoudelijk eens met de uitspraak dat er minder Marokkanen in Nederland moeten komen, 45 procent is het daarmee oneens.

Inmiddels zijn er meer dan honderd aangiftes gedaan tegen de PVV-leider. 42 procent van de Nederlanders vindt hij vervolgd moet worden, en 50 procent vindt van niet.

Kerkelijk protest

Tegen de Marokkanen-uitspraken van PVV-leider Geert Wilders komt nu ook protest uit kerkelijke hoek. De Protestantse Kerk in Nederland bereidt een kerkdienst voor, die zondag wordt uitgezonden op televisie. Het is de bedoeling dat daarin ook andere geloofsstromen vertegenwoordigd worden.

Binnen de Raad van Kerken wordt gesproken over de invulling van de dienst, die als thema "Geloof in meer!!!" meekrijgt. Meerdere kerkgenootschappen hebben al laten weten aan te willen haken.

Voor de dienst wordt door de omroepen EO en IKON zendtijd vrijgemaakt. De dienst wordt zondag rechtstreeks uitgezonden op Nederland 2 vanaf 11.30 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl