NOS SportAangepast

Paard London wordt geveild

Het toppaard London wordt geveild. Dat hebben de curatoren en de Rabobank bekendgemaakt. Gerco Schröder won tijdens de Spelen van Londen twee maal zilver met London. De internetveiling is op 7 april.

Met de veiling komt een eind aan een langlopend conflict over de toekomst van de springstal Eurocommerce waar London gestald stond. Direct na de Spelen werd er door de Rabobank beslag gelegd op het paard. Schröder mocht na bemiddeling nog wel wedstrijden springen met London, maar de toekomst van het toppaard was ongewis.

Faillissement

De kwestie draaide om het faillissement van vastgoedbedrijf Eurocommerce. Vlak voor het faillissement verkocht eigenaar Ger Visser senior de paardenstal aan zijn zoon Ger Visser junior. Zo bleef de stal buiten het faillissement. De Rabobank meende dat de verkoop een truc was en spande een juridische procedure aan. Twee weken geleden besliste de rechter in Zwolle dat de Rabobank gelijk had in het conflict.

De bank zegt dat er geen andere mogelijkheid is dan alle dertig paarden, sperma, vrachtauto's en het onroerend goed van de stal te veilen. De stap is opvallend want de Rabobank is een grote sponsor binnen de paardensport. Een woordvoerder zegt dat het niet mogelijk is gebleken de stal voort te zetten. "Dat is een te groot risico. Ondanks de successen van de paarden zijn de inkomsten onvoldoende om de stal als geheel rendabel te houden."

De paarden staan nog steeds op stal in Lochem. Voorafgaand aan de veiling zijn er kijkdagen. Volgens de Rabobank hebben zich al vele potentiële kopers uit binnen- en buitenland gemeld.

Gerco Schröder neemt dit weekend deel aan Indoor Brabant, echter niet met London, maar met Urban Hero en Zamora, twee paarden die deels eigendom zijn van de familie Schröder. Wout Jan van der Schans heeft wel besloten om te rijden met twee ex-Eurocommerce-paarden, Vingino en Capetown. En Albert Voorn komt dit weekend in actie met het Eurocommerce-paard Tobalio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl