SGP-vrouw komt in raad Vlissingen

Lilian Janse proost op het goede resultaat»
Lilian Janse proost op het goede resultaat ANP

Voor het eerst in de geschiedenis van de SGP heeft de partij een vrouwelijke volksvertegenwoordiger. De Provinciale Zeeuwse Courant meldt dat Lilian Janse in Vlissingen voldoende stemmen heeft gekregen voor een zetel. De SGP had in de stad geen zetel.

"Ik ben heel blij. Droom gaat in vervulling", citeert de PZC Janse. De partij sloot tot voor kort uit dat vrouwen volksvertegenwoordiger worden, maar na een uitspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens mogen vrouwen zich sinds 2010 kandidaat stellen.

Op Radio 1 zei Janse: "Ik ben altijd mezelf gebleven, een nuchtere Vlissingse."

Janse werd in augustus door de kiesvereniging geaccepteerd als lijsttrekker. Ze had zich beschikbaar gesteld nadat zes mannen nee hadden gezegd op de vraag of ze de lijst wilden aanvoeren.

Deel deze pagina

Video

  • video Eerste SGP-vrouw gekozen Het lijkt erop dat Lilian Janse uit Vlissingen het eerste vrouwelijke raadslid voor de SGP wordt. Een... interview van Omroep Zeeland met de nieuwkomer.
  • video SGP: mensen weten ons steeds beter te vinden De SGP is bijeen in Voorburg. Fractievoorzitter Kees van der Staaij en een aantal SGP-jongeren reageren op de... prognose van de uitslag.

Audio

  • SGP: we hadden al goede signalen Het was een goede avond voor de SGP. De partij heeft zelfs in Vlissingen hun eerste vrouwelijke gemeenteraadslid. Verslaggever... Harro Brouwer was bij het feestje van de SGP.

Video en Audio

Meer video en audio