Van Persie schiet United verder

Manchester United heeft ten koste van Olympiakos Piraeus de kwartfinales van de Champions League bereikt. Robin van Persie maakte op Old Trafford met een hattrick de 2-0 nederlaag uit Griekenland in zijn eentje ongedaan: 3-0.

United, dat in de competitie geen potten kan breken, deed er vanaf de aftrap van alles aan nog iets van het seizoen te maken. De eerste kans was nog voor de Grieken, maar Alejandro Domínguez zocht van dichtbij het doel veel te hoog. United antwoordde al snel.

Nadat Wayne Rooney met een gerichte kopbal de paal had geraakt, was Van Persie aan de beurt. Hij scoorde vanaf elf meter na door José Holebas naar de grond te zijn gewerkt, maakte op slag van rust op aangeven van Wayne Rooney de 2-0 en trof vroeg in de tweede helft doel uit een vrije trap van ruim twintig meter. De bal zag er houdbaar uit, maar doelman Roberto stond als aan de grond genageld.

De bibbers

De wetenschap dat bij die stand één geslaagde Griekse tegenstoot nog fataal kon zijn, bezorgde United daarna flink de bibbers. Doelman David de Gea bleef er kalm onder en sleepte zijn ploeg er bij de spaarzame Griekse mogelijkheden resoluut doorheen.

Voor Robin van Persie eindigde 'zijn' avond alsnog in mineur. Hij kreeg in de slotminuten een beuk van achteren van Kostas Manolas op zijn bovenbeen en moest per brancard het veld verlaten.