Borussia door ondanks verlies

Borussia Dortmund heeft zich als verwacht voor de kwartfinales van de Champions League geplaatst. Na de 4-2 zege bij FC Zenit kon de verliezend finalist van vorig seizoen zich in eigen huis een 2-1 nederlaag permitteren.

Hulk haalt verwoestend uit

In een aardige eerste helft waren de eerste kansen voor Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang (kopbal naast) en Zenit-middenvelder Axel Witsel (wiens schot wat moeizaam werd verwerkt door doelman Roman Weidenfeller). Na een kwartier opende Hulk de score: de Braziliaan trok naar binnen en haalde met links verwoestend uit.

Doelman Vjatsjeslav Malafejev redde daarna prima bij een fraai gekruld schot van Kevin Grosskreutz, maar werd vlak voor rust geklopt door een kopbal van Sebastian Kehl.

Matige tweede helft

In de tweede helft viel er een stuk minder te genieten. Een schaars hoogtepunt was de snoeiharde vrije trap van Hulk die over het doel van Weidenfeller zeilde. Een kwartier voor tijd kwam Zenit opnieuw op voorsprong. Met een prachtige dieptepass vond Domenico Criscito invaller Salomón Rondón, die met het hoofd net iets eerder bij de bal was dan Weidenfeller.

Dortmund ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks gevaar te stichten. En voor Zenit zat een 4-1 overwinning er geen moment meer in.