NOS NieuwsAangepast

Nieuwe verdachte zaak-Maddie

De politie is op zoek naar een nieuwe verdachte in de verdwijningszaak rond Madeleine McCann. Dat melden Britse media. De man die ze op het oog hebben, heeft tussen 2004 en 2006 in Portugal vijf jonge meisjes seksueel misbruikt.

Madeleine McCann werd in 2007 voor het laatst gezien. Ze was met haar ouders op vakantie in de Algarve.

Vakantievilla's

De gekleurde man met donker haar zou twaalf vakantievilla's in de Algarve zijn binnengedrongen tussen 2004 en 2010. De vijf slachtoffertjes werden 's nachts in hun bed misbruikt. Ze waren toen tussen de 7 en 10 jaar oud.

Veel zaken lijken op elkaar. Er waren geen sporen van inbraak, er was niets gestolen en de indringer sloop de villa's 's nachts binnen. De vergrijpen gebeurden vooral in het hoog- en laagseizoen.

De identiteit van de indringer is nog onbekend. Er is nog niemand aangeklaagd voor het misbruik van de meisjes. De politie vermoedt dat de verdachte enige tijd in een villa in de buurt verbleef om rustig rond te kijken voordat hij overging tot actie.

Verdwijning

De Britse politie wil zo snel mogelijk weten wie de man is en of hij iets te maken heeft met de verdwijning van Madeleine McCann.

Van de twaalf zaken waren er twee in Praia da Luz, waar Madeleine verdween. De politie denkt dat er mogelijk meer soortgelijke gevallen zijn en roept mensen op die te melden bij de Britse politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl