NOS NieuwsAangepast

Moord GGZ-directeur: nul tips

De tv-uitzending gisteravond van Opsporing Verzocht heeft nog geen tips opgeleverd in de zaak van de vermoorde GGZ-directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs. De politie in Rotterdam hoopt dat de herhaling van de uitzending vandaag alsnog telefoontjes oplevert.

Justitie loofde een beloning uit van 15.000 euro voor informatie die leidt tot aanhouding van de dader(s).

Honden

De 44-jarige Zweekhorst werd op de avond van Nieuwjaarsdag van dichtbij neergeschoten toen hij zijn honden uitliet. De politie houdt er rekening mee dat hij het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling.

Zowel in het privéleven van Zweekhorst als op zijn werk waren er geen aanwijzingen dat er iets mis was. Het doelwit was mogelijk iemand die te maken heeft met vermogenscriminaliteit. De politie wil niet zeggen wie dat is.

Voorstelbaar

Volgens NOS-justitieredacteur Robert Bas is het voorstelbaar dat Zweekhorst is verwisseld voor het werkelijke doelwit. "De dader kende het beoogde slachtoffer waarschijnlijk niet. Hij moet dus afgaan op een beschrijving of een foto. Vergissen is dan makkelijk."

Ook kunnen de omstandigheden de dader parten hebben gespeeld. Het was donker, en wellicht kende de dader de omgeving niet goed.

"In veel gevallen wordt dit soort huurmoorden gepleegd door onervaren jonge mannen die nog aan het begin van een criminele carrière staan", aldus Bas. "Die staan vaak strak van de adrenaline en raken snel in paniek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl