Chelsea naar kwartfinales CL

Chelsea heeft ten koste van Galatasaray de kwartfinales van de Champions League gehaald. Na de 1-1 in Turkije waren The Blues in Londen met 2-0 te sterk.

Net als in Istanbul kwam Chelsea al na luttele minuten op voorsprong. Na een vloeiende aanval over de rechterflank scoorde Samuel Eto'o via de rechterhand van de niet adequaat ingrijpende Fernando Muslera.

Cahill beslist eenzijdig duel

De thuisclub bleef daarna domineren en nadat Frank Lampard, John Terry en Willian kansen gemist hadden, besliste Gary Cahill vlak voor rust het duel. Nadat Muslera een kopbal van Terry had gekeerd, joeg hij uit de rebound de bal snoeihard in het dak van het doel.

Ook na de pauze had Chelsea weinig te duchten van het povere Galatasaray, waar Wesley Sneijder deelde in de malaise. Ondanks kansen van onder anderen Frank Lampard, Eden Hazard en Oscar bleven meer goals echter uit. In de slotfase kreeg Didier Drogba namens Galatasaray nog een kans, maar een eretreffer tegen zijn voormalige werkgever was de Ivoriaan niet gegund.