NOS VoetbalAangepast

Rentree Van Ginkel in Jong Chelsea

Marco van Ginkel is hersteld van zijn knieblessure en zal vrijdag zijn rentree maken bij de beloften van Chelsea. Dat vertelde hij voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd Chelsea-Galatasaray.

Van Ginkel raakte in september vorig jaar geblesseerd tijdens een bekerwedstrijd tegen Swindon Town. Hij verdraaide zijn knie en scheurde daarbij zijn voorste kruisband af. Het herstel van een dergelijke blessure vergt normaal gesproken zes tot negen maanden. De revalidatie van Van Ginkel verliep de voorbije weken dermate voorspoedig dat hij vrijdag, iets minder dan zes maanden nadat hij geblesseerd raakte, alweer fit genoeg wordt geacht om te spelen.

De beloften van Chelsea spelen vrijdag tegen de leeftijdgenoten van Manchester United. Van Ginkel dankt zijn snelle rentree aan de medische herstelbehandeling bij Chelsea. "Ik was als eerste op de club en ging als laatste weer weg. Ik begon 's ochtends om negen uur met oefeningen in het water of in de gym. De begeleiding was uitstekend", aldus een opgetogen Van Ginkel.

Aan Oranje of het WK durft Van Ginkel nog niet hardop te denken. "Natuurlijk heb ik dromen, maar of dat realistisch is... Eerst maar eens speelminuten gaan maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl