Friezen bellen: waar blijft stempas?

Stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart»
Stempas voor de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart ANP

Het waren drukke dagen voor telefonisten van een paar gemeenten in Friesland. De gemeentehuizen van Leeuwarden, Heerenveen en De Friese Meren werden de afgelopen dagen platgebeld door bezorgde mensen die hun stempas niet hadden ontvangen.

In Leeuwarden belden zo'n 800 bezorgde 'kiespasloze kiezers' op, tegenover ongeveer 300 in De Friese Meren. In Heerenveen was het iets rustiger, daar belden 85 bezorgde burgers met de gemeente, meldt de Leeuwarder Courant.

De receptionisten konden de Friese burgers snel geruststellen. In hun gemeenten zijn morgen helemaal geen verkiezingen, vanwege gemeentelijke herindelingen. De Friezen waren kennelijk vergeten dat ze een half jaar geleden nog in het stembureau stonden om een vakje rood te maken.

Molenwaard

Ook in de Zuid-Hollandse gemeente Molenwaard worden dit jaar geen verkiezingen gehouden. En ook daar hebben de telefonisten het de afgelopen dagen erg druk gehad met mensen die op zoek waren naar hun stempas.

"We hebben de lijntjes niet geteld, maar van de telefonisten hoorde ik dat ze het erg druk hadden de afgelopen dagen", aldus een woordvoerder in Molenwaard.

Deel deze pagina

Audio

  • "De mensen hier willen graag stemmen" Wie morgen gaat stemmen moet vooral zijn stempas niet vergeten. Toch is er een groep Nederlanders die helemaal geen pas in de bus... heeft gehad. Die mensen maken zich zorgen. Zoals inwoners van Molenwaard, in Zuid-Holland. De eerste burgemeester van die gemeente is Dirk van der Borg (CDA).

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio